Skip to content

Psihoterapie

Psihoterapie cu hipnoză și psihoterapie de scurtă durată.

O abordare sistemic-strategică, orientată pe soluții. Se desfășoară în ședinte individuale, de cuplu, de familie sau de grup. Instrumentele principalele de intervenție sunt dialogul și hipnoza.

Psihoterapia are ca scop schimbarea, progresul și ceea ce vrem să schimbăm este prezentul. Oamenii nu vin în terapie să-și schimbe trecutul, vor o viață mai bună acum și în viitor. Putem să săpăm în istoria personală, dar terapia este mai mult decât un atelier de arheologie. Este un spațiu în care căutăm resursele noastre interioare: necunoscute, uitate sau insuficient dezvoltate. Le descoperim și învățăm să le folosim. Împreuna vedem ce merge și ce nu, renunțăm la balast și explorăm noi posibilități.

Hipnoza este un instrument extraordinar de terapie. Oamenii ajung în situații de blocaj nu pentru că le lipsesc informațiile sau inteligența, ci, mai degrabă pentru că nu știu cum să străbată dincolo de modelele mentale limitative, de tiparele de reacție care se constituie de fapt în sursa problemelor. Hipnoza oferă oportunitatea de a dobândi noi înțelegeri, o perspectivă diferită, o privire aruncată din afară, de dincolo de mecanismele modelelor mentale care mă împiedică să văd și altceva.

Terapia scurtă este o abordare sistematică. Centrată pe implementarea rapidă a strategiilor de schimbare. Se deosebește de terapia clasică nu numai prin durată ci și prin metode.

Mai scurt nu înseamnă mai puțin din același lucru, ci tehnici care aduc mai rapid rezultate. Spre deosebire de psihanaliză, focusul este mai puțin pe istoric și mai mult pe transformările pe care le putem aduce în prezent. Scopul este de a aduce la lumină tiparele și a descoperi soluțiile și acțiunile necesare pentru transformare, mai degrabă decât cercetarea cauzelor problemelor. Vrem răspunsul la ”Cum am ajuns aici?”, dar, mai ales ”Ce pot să fac acum cu viața mea?