Skip to content

Dacă terapia pare să nu funcționeze?

  • by

În cursul psihoterapiei te poți întreba dacă terapeutul pare să te înțeleagă, dacă planul de tratament are sens pentru tine și dacă simți că faci vreun progres. Uneori oamenii încep să simtă îmbunătățiri după 6 – 12 ședințe. Dacă nu vezi niciun semn de progres, e un lucru care merită discutat cu terapeutul. Terapeutul poate iniția o conversație despre efectele terapiei pentru tine. Dacă nu o face, poti aborda tu subiectul.

Pe măsură ce psihoterapia avansează, e posibil să existe mai multe sentimente de furie, tristețe, confuzie, copleșire decât la începutul terapiei. Asta nu înseamnă că terapia nu funcționează. Poate fi un semn că începi să înfrunți adevărurile dificil de admis sau că ai început să lucrezi la propria schimbare. De multe ori, emoțiile puternice sunt un semn de creștere, nu un semn al lipsei de progres.

În unele cazuri, relația dintre client și terapeut nu este atât de bună pe cât ar trebui încât terapia să funcționeze. Terapeutul ar trebui să fie dispus să adreseze lipsa progresului sau îți poate recomanda un alt psiholog.

Dacă terapia nu merge bine din prima nu înseamnă ca nu e bună pentru tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *